»  Продукти   »  Огнеупорни облицовъчни и изолационни материали   »  Термоизолационни материали  


ТЕРМОИЗОЛАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ
 

ТЕРМОИЗОЛАЦИОННИ КАРТОНИ
Термоизолационните картони са произведени от неорганични минерални или керамични влакна, без съдържание на азбест. Те са лесни за обработка и са изключително подходящи за изработване на гарнитури, уплътнения и други топлоизолационни детайли. Намират приложение в металургията, производството на електроенергия, произвоството и преноса на топлоенергия. 
 
 
 
ТЕРМОИЗОЛАЦИОННИ ВЪЖЕТА 
Термоизолационните въжета са произведени от сплетени стъклени или керамични влакна, с или без вътрешна сърцевина. Влакната могат да бъдат различни според изискваната свиваемост за конкретното приложение.
Тези въжета се характеризират с висока гъвкавост, за уплътняване и на малки радиуси Те са подходящи за статично уплътняване на врати на пещи и фурни, индустриални и домакински бойлери,  горивни камери, печки и камини.
 
 
 
ТЕРМОИЗОЛАЦИОННИ ЛЕНТИ 
Термоизолационните ленти са произведени от сплетени стъклени или керамични влакна. Тези продукти се характеризират с превъзходни уплътняващи свойства.
Предлагат се с различна плътност и размери, според изискванията за конкретното приложение, с или без самозалепващ слой. Лентите с малка плътност се използвт предимно за предпазване от контакт между метал – метал или метал - стъкло.
Термоизолационните ленти са универсално средство за изолация  в индустрията.
Те се използват при производството на печки и камини, за предпазване на тръби,  котли, пещи, комини и други съоръжения.
 
 
 
ТЕРМОИЗОЛАЦИОННИ ПЛАТНА
Термоизолационните платна са произведени от тъкани стъклени или керамични нишки, с допълнително фолирани повърхности или армирани с метални влакна.
Те се използват за термична защита на детайли и съоръжения, предпазване при заваряване, противопожарна защита. Намират приложение в металургията, за производство на термични екрани, завеси, одеала и лични предпазни средства.
 

 

Основни приложения и технически характеристики » 
Доместа ООД.   гр. Варна 9009,  тел: 052 747 681,  факс: 052 500 494,  email: office@domesta.bg